Spiegel van de zodiak: 03 Communicatiekaarten

In juni nodigt het sterrenbeeld Tweelingen ons uit om de interactie met elkaar aan te gaan. Na vuur (Ram) en aarde (Stier) treedt in Tweelingen het element lucht naar voren. Want zo snel en wendbaar als onze gedachten kunnen reizen, zo spiegelt zich dat alleen in het element Lucht.

Communicatiekaarten

Lucht is verbonden alles wat we met onze denkkracht kunnen bereiken, met vindingrijkheid, onderzoek, gewiekstheid, het delen van informatie via het (geschreven)woord. Maar ook met onze overtuigingen en hoe deze onze gedachten en gevoelens beïnvloeden.

In negatief opzicht kunnen woorden en gedachten de wapens worden waarmee we onszelf of de mensen in onze omgeving onderuithalen. Maar zo is het uiteindelijk met elk element. Alles wat we tot onze beschikking hebben kunnen we zowel ten goede als ten kwade inzetten. Voor nu is het vooral de lichtheid van het sterrenbeeld Tweelingen dat zijn weg vond naar “Spiegel van de zodiak”.

ONTMOETINGEN

“Communicatie versterkt bewustwording. Zo verkrijg ik kennis over de wereld en mijzelf”

We leven in een wereld waarin we ons elk moment van de dag kunnen onderdompelen in een zee van geschreven en gesproken woorden. Waarin het zelfs moeilijk is om eraan te ontsnappen, maar toch noodzakelijk om onze eigen innerlijke stem nog te kunnen horen en zo onszelf te kunnen ontmoeten. Trek je deze kaart, ga dan eens bij jezelf na hoe er in jouw omgeving met elkaar wordt omgegaan. Wordt er ook naar elkaar geluisterd, hoe staat het met de gelijkwaardigheid in communicatie? Taal is een prachtig instrument om onszelf uit te drukken, onze mening te ventileren en om samen te kunnen werken. Maar alleen in gelijkwaardigheid kunnen de kwaliteiten van het woord tot bloei komen. Alleen dan is er de bereidheid tot luisteren en tot het uitdrukking geven aan wat er binnenin speelt.

DE REIZIGER

“Sprekend in woorden en licht in vertrouwen, zo drijf ik mijn handel en wandel mijn weg.”

In deze kaart komt de lichtheid van het element lucht het meeste tot uitdrukking. Om ons als reiziger te kunnen verplaatsen is het handig om zoveel mogelijk bagage achter ons te laten. Hoe minder we meezeulen, hoe meer bewegingsvrijheid we hebben. Dit geldt in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Daarom zal DE REIZIGER geen spullen, maar verhalen verzamelen. Ervaringen die hem vormen en die hij graag met anderen deelt. Wat zeul jij mee op je levensweg dat je ook gewoon achter je kan laten? Wat beperkt jou in je bewegingsvrijheid? Wat zit er in jouw rugzak dat jou niet meer dient?

DE LIEDJESDICHTER

“Zang en licht strooi ik de ruimte in. Ongrijpbaar dartelt mijn spoor van gevoel naar gedachte.”

Ons gevoel en onze gedachten zijn eigenlijk bijna niet van elkaar te scheiden. Hoe we denken, onze morele en ideologische overtuigingen bepalen hoe we ons voelen als de gebeurtenissen om ons heen daarmee wrijven of harmoniëren. En voelen we ons niet fijn, dan beïnvloedt dat hoe we kijken naar de wereld om ons heen en welk oordeel we daarover vormen. Maar zoals bij elke kaart zitten ook aan deze meerdere lagen. De grootste kwaliteit van DE LIEDJESDICHTER zit in haar talent om haar diepste gedachten en emoties tot uitdrukking te brengen in woorden en klanken. Hoe geef jij uitdrukking aan jouw gevoelens en emoties? Wanneer en aan wie durf je je kwetsbaarheid te tonen? In hoeverre komen wat je zegt en wat je denkt met elkaar overeen?

Ben je nieuwsgierig geworden? In het boekje dat bij de kaartenset hoort, vind je uitgebreide informatie over de betekenis van de kaarten, de symboliek en de betekenis als de kaart omgekeerd ligt, tips voor het leggen van de kaarten, legpatronen en voorbeelden van legpatronen. Volg mij ook via Facebook en Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *