Spiegel van de zodiak: 05 Krachtkaarten

De krachtkaarten zijn geïnspireerd op de eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw, het zonnesteken waar we ons op dit moment in bevinden en eindigt omstreeks 20 augustus. Deze periode van het jaar kenmerkt zich op energetisch niveau als een periode van zorgeloos genieten, vrijheid, optimisme, weer op krachten komen. De wereld lijkt meer glans te hebben. Het felle zonlicht wordt iets zachter en nodigt uit om wat relaxter door het leven te bewegen. Zoals met alle sterrenbeelden sluiten de eigenschappen van Leeuw aan bij de energie van de overheersende maand waarin dat sterrenbeeld valt.

Krachtkaarten

Voldoening

“Verweven met de zon geniet ik ten volle van mijn bestaan. Haar gloed mijn bron van levensenergie”

Waar krijg je energie van? En wat kost jou energie? De leeuw houdt met gemak met één poot het krachtige zwaard in bedwang. Hij heeft zelf de controle over wat hij wel en wat hij niet in zijn leven wil toelaten. Hij gaat puur de weg van zijn verlangen en put daaruit zijn voldoening.

Deze kaart gaat over de dingen die ons energie en voldoening geven op de korte termijn en op de lange termijn. Hoe vinden we daar een evenwicht in? Hoe zorg je dat je energie niet wegloopt naar zaken die anderen voor zichzelf moeten oplossen?

De plek in een legging waarin deze kaart verschijnt, omringende kaarten en het al-dan-niet in omgekeerde positie verschijnen, geeft je veel informatie over hoe je omgaat met jou levensenergie en waaruit je voldoening haalt. Op zeer natuurlijke en overtuigende wijze is het Leeuw regisseur van zijn eigen leven.

DE INSPIRERENDE LEIDER

“Krachtig straalt mijn hart. Dag en nacht brandt een vuur van inspiratie voor hen die zich met mij verbinden.”

Met de zon als heersende planeet straalt het licht van sterrenbeeld Leeuw overal waar hij verschijnt. Dat heeft een sterke aantrekkingskracht en bracht mij tot het beeld van DE INSPIRERENDE LEIDER. Wanneer iemand het enthousiasme weet te wekken van de mensen in zijn omgeving of natuurlijk charisma uitstraalt, zullen zij zich naar hem richten als zonnebloemen naar hun “zon”. DE INSPIRERENDE LEIDER kan over een persoon gaan of leidende kwaliteiten die je zelf bezit. Maar ook een (gezamenlijk) project waar je met hart en ziel aan werkt, waar je alles aan geeft wat je in je hebt, kan jouw inspirerende leider zijn.

Op persoonlijk vlak nodigt deze kaart uit om leiderschap te nemen over je eigen leven. Daarop sluit de hermelijn aan, die staat voor de soevereiniteit van de koning.
De zon is een planeet van optimisme, een helder bewustzijn en de wetenschap dat je altijd weer opnieuw kan beginnen. Deze eigenschappen maken dat DE INSPIRERENDE LEIDER ook bij moeilijkheden de kracht, inzicht en hulptroepen zal vinden om op koers te blijven.

HESTIA

“Voor wie het brandend houdt, is het goed toeven bij het vuur van mijn haard.”

In het oude Griekenland was Hestia de godin van het haardvuur. Niet alleen in woningen maar ook in de tempel van Apollo werd haar vuur brandend gehouden. Ze was zo belangrijk dat ze werd beschouwd als de navel van de staat, zelfs van de hele aarde. Waar zij aanwezig was heerste gastvrijheid en welvaart.

Door de toevoeging van vrouwelijke energie transformeert het element vuur tot constructieve en dienende energie. Door beheersing van het element kan de destructieve kracht van vuur aangewend worden om heerlijke maaltijden te bereiden.

De boodschap van HESTIA is om onze driften en impulsen niet de overhand te laten nemen. Zij doet een appel op onze liefdevolle oplettendheid, aandacht voor elkaar en zelfbeheersing. Zij is de weg naar het hart die alle rivaliteit en egoïsme doet smelten. Hestia toont haar kwaliteiten op alle gebieden in het leven. Waar herken jij de kracht van Hestia in jouw leven en waar zou je wel wat meer Hestia-kracht kunnen gebruiken?

Ben je nieuwsgierig geworden? In het boekje dat bij de kaartenset hoort, vind je uitgebreide informatie over de betekenis van de kaarten, de symboliek en de betekenis als de kaart omgekeerd ligt, tips voor het leggen van de kaarten, legpatronen en voorbeelden van legpatronen. Volg mij ook via Facebook en Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *