Van onzekerheid naar vernieuwd vertrouwen.

Iemand die zich onzeker voelt, weegt zichzelf constant af tegen een betere versie dan die van hemzelf. In het “competitietijdperk” waarin wij leven, worden we doodgegooid met ideaalbeelden. School, media en zelfs de overheid dragen actief bij aan de overtuiging dat je gewoon jezelf zijn niet goed genoeg is.

Niemand ontsnapt eraan: kinderen moeten ergens in uitblinken, partners zijn nooit goed genoeg, je moet carrière maken en als de ouderdom intreedt moet je gezond en gelukkig zijn. En als je dat niet bent is dat het resultaat van al je falen of gebrek aan discipline gedurende je leven. Iemand kan heel onzeker worden als hij niet is opgewassen tegen al die druk van buitenaf.

Zelfliefde

Maar waar is de liefde in dit hele competitie verhaal? Het gewone iemand accepteren zoals die is? Onvoorwaardelijke liefde oordeelt niet. Die neemt je zoals je bent en omarmt je met al je onvolmaaktheden. De dominante aanwezigheid van denigrerende gedachten die iemand over zichzelf kan hebben blokt de onvoorwaardelijke liefde af. Deze ligt aan de basis van een goede en gezonde relatie met het zélf. Kan men niet met liefde naar zichzelf kijken, dan leidt dat tot verlies van levensvreugde. Met als gevolg dat alles wat een onzeker persoon onderneemt veel minder kans van slagen heeft. Zijn of haar programmering is immers al negatief.

Er is maar één manier om af te rekenen met remmende onzekerheid. Dat is door opnieuw te leren om jezelf te zien als onderdeel van een prachtige schepping en jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Ben je een onderdeel van een groter geheel, dan wordt het eenvoudiger om je ego-issues op een zijspoor te zetten. We zijn niet naar de aarde gekomen om te presteren. We zijn naar de aarde gekomen om te ervaren. Om te ervaren zijn we allemaal perfect uitgerust met precies de juiste eigenschappen en onvolmaaktheden die nodig zijn om dat te ervaren wat we wilden ervaren.

Leer jezelf te zien als deel van het geheel, te accepteren zoals je bent en onvoorwaardelijk lief te hebben. Dan zul je datgene wat je nu ziet als een innerlijk of uiterlijk obstakel anders gaan benaderen. Je zal het leren transformeren naar iets waar je weer levensvreugde uit kan halen, waar je in mag groeien en waarmee je anderen uiteindelijk ook weer tot dienst mag zijn.

Een tarot consult kan bijdragen aan bewustwording van waar je onzekerheid vandaan komt en hoe je ermee kan omgaan.

let op: Een tarot consult kan nooit professionele therapie vervangen. Het dient enkel ter aanvulling of ondersteuning.

Wil je graag werken aan bovenstaand thema en daarbij worden ondersteund door de tarot? Kijk dan eens in mijn reading aanbod wat het beste bij je past. Het is een kleine investering in jezelf die kan leiden tot het maken van grote stappen in je persoonlijke bewustwording en ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *