Van vastzitten naar loslaten

Wat je in je jeugd ervaart, vormt de achtergrond waartegen je alle andere ervaringen en overtuigingen in je verdere leven afmeet. Zo kunnen angst en onzekerheid uit je kindertijd, onder bepaalde, huidige omstandigheden heftige emoties oproepen. Maar je daaruit volgende reacties passen niet bij wat nu is. Overmand door diepgewortelde emoties zie je niet meer de werkelijke draagwijdte en je eigen vaardigheid om als volwassene met de situatie om te gaan.

Oude pijnlijke, soms onbewuste ervaringen laten je als een Don Quichotte vechten tegen windmolens. Je hebt immers geleerd dat het leven schijnbaar zo-en-zo in elkaar steekt en jouw ervaring de enige waarheid is. Met als gevolg dat je reactie niet wordt begrepen door anderen of erger nog, dat je jezelf niet meer helemaal begrijpt.

Gelukkig dat je in de loop der tijd jezelf steeds beter leert kennen. Je leert te herkennen wanneer het gekwetste kind in jou wordt getriggerd, Vervolgens kun je met je logische verstand je reactie in het heden bijsturen.

Maar fijn voelt het niet. Het kost veel energie om tegen je gevoelens in te reageren. Het blijft moeilijk om die oude reactiepatronen voorgoed achter je te laten.

Met een tarotlegging mag je stilstaan bij het gekwetste kind, de pijn waar jij in het heden tegenaan loopt. Hoe mooi is het om te ervaren hoe accuraat de tarotkaarten datgene wat verborgen is naar boven kunnen halen. Het kan heel emotioneel zijn om in de beelden van de tarot je eigen verhaal te herkennen. De beeldende kracht werkt helend, als de link tussen je emoties in het heden en die uit het verleden, wordt herkend, doorvoeld en geaccepteerd. Uiteindelijk mag dat wat vastzit transformeren van jouw kwetsbare plek naar jouw kracht.

Wil je graag werken aan bovenstaand thema en daarbij worden ondersteund door de tarot? Kijk dan eens in mijn reading aanbod wat het beste bij u past. Het is een kleine investering in uzelf die kan leiden tot het maken van grote stappen in uw persoonlijke bewustwording en ontwikkeling.   


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *