Mijn passie voor tarot

Mijn naam is Anneliese Melens, tarotist en beeldend kunstenaar. De beeldende kracht van de tarot kaarten heeft mij altijd aangesproken. Vooral de vaak verfrissende associaties van de afbeeldingen op de kaarten hebben een inspirerende werking.

Onbeschrijflijk is het magische moment waarop je de kaarten omdraait. Dan wordt de beeldende kracht van de tarotkaarten zichtbaar in het spanningsveld tussen de kaarten onderling, de symboliek en de kleuren. Er ontstaat een verhaal en een sfeer die op dat moment resoneert met het onderwerp waarop je legt. Het zal je dus niet verbazen dat de tarot mij inspireerde tot het ontwerpen van een eigen orakelspel. Dat is nu eindelijk klaar. Meer info vind je bij “Spiegel van de zodiak – divinatiekaarten”

Toen ik startte met het ontwerpen van mijn eigen orakelspel groeide de noodzaak om mij meer te verdiepen de werking van tarot spelen en orakelkaarten in het algemeen. Ik ging boeken lezen over de symboliek en begon met kaarten voor mijzelf te leggen. Maar al snel was dat veel te beperkt. Dus besloot ik om de tarotkaarten ook voor anderen te gaan lezen.

Toen ik ontdekte dat er op Facebook tarot-gerelateerde groepen zitten sloot ik me aan en oefende met de leden. Het was een eye-opener te ondervinden hoe accuraat de kaarten de vinger op de zere plek kunnen leggen. Daarbij reikten ze suggesties aan om op een andere manier een probleem te benaderen of vastgelopen energie weer stromend te krijgen.

Het jarenlange drijven op o.a. mijn intuïtie bij het maken van kunst en kunstvoorwerpen komt mij nu, bij het interpreteren van de kaarten, goed van pas. Het werken met de taal van het beeld is voor mij een tweede natuur. Zo heb ik inmiddels genoeg zelfzekerheid en vaardigheid opgebouwd. Ik kan nu in diverse vormen Tarot leggingen aanbieden.