Spiegel van de zodiak: 02 waardekaarten

We zijn alweer een paar dagen in het sterrenbeeld Stier beland. Daarom nu een korte bespreken van de Waardekaarten uit Spiegel van de zodiak: ZIEL DER MATERIE, DE VORMGEVER en DE WELVARENDE.

02 Waardekaarten

DE POLARITEIT VAN LICHT EN DONKER IN DE ASTROLOGIE

Alle sterrenbeelden van de zodiak zijn afwisselend mannelijk (licht, actief, creërend of gevend) en vrouwelijk (donker, passief of ontvangend.) Dat gegeven zie je sterk terugkomen als je de Pionierskaarten, gewijd aan sterrenbeeld Ram, naast de Aardekaarten legt. Deze laatsten zijn gewijd aan het sterrenbeeld Stier, het sterrenbeeld dat het dichtste aansluit bij de rustige trilling van de materie. Waar Ram met het zuiverende vuur- element, het oude vernietigt en ruimte creëert voor het nieuwe, ziet Stier de mogelijkheden in de omstandigheden die door Ram geschapen zijn. Pragmatisch, met een grote vaardigheid en gevoel voor esthetiek bouwt Stier traag maar gestaag een nieuwe wereld op. Waar Ram de vonk is die de kolen doet ontvlammen is stier de stoom trein die rustig op gang komt. Maar eenmaal aan het rollen is hij niet meer te stoppen.

ZIEL DER MATERIE

Als er één kaart is die verwijst naar het leven in het hier- en- nu dan is dit ongetwijfeld ZIEL DER MATERIE. Hier vinden we het gevoel van thuis komen in het aardse bestaan. Het leven op aarde, onze lichamelijkheid en de interactie die we hebben met alle vormen van materie is samengevat in het samensmelten van boom, stier en aarde. De groene weide verbeeldt de vanzelfsprekendheid waarmee we onze dagen vullen, ons dagelijkse leven leiden.
Maar wat is materie eigenlijk. Is het verstilde energie of de manifestatie van een gedachte? Is ons lichaam slechts het transportmiddel van onze ziel? Of is dit het resultaat van onze zielsdrang tot het deelnemen aan het creatie proces? Valt deze kaart dan kun je stil staan bij welke plek jij voor jezelf in de wereld hebt geschapen. Voel je je thuis waar je bent, de mensen om je heen, je huis, je werk? Misschien is het een bevestiging dat je goed geaard bent in het hier en nu. Soms ook juist een aanmoediging om wat vaker in stilte bewuster te worden van het hier en nu.

DE VORMGEVER

In DE VORMGEVER zijn we niet alleen in de materie, maar gaan we ermee aan de slag. Bij deze kaart geeft de materie haar geheimen prijs. We stellen doelen in de materiele wereld en ontwikkelen onze vaardigheden. We plannen onze stappen in functie van die vaardigheden en voeren deze ook uit. Daarin zijn we vastbesloten of worden we aangemoedigd om vastbesloten te zijn. Werken in de materie is iets anders dan materialistisch zijn. Het is het deelnemen aan het scheppingsproces, een uitnodiging om samen te bouwen aan een mooiere wereld. Het is de kunstenaar die ieder in zich draagt. Je kan heb ontdekken zodra je het woord creativiteit in de breedste zin van het woord interpreteert.

DE WELVARENDE

DE WELVARENDE is meesterlijk in het gebruik maken van al het moois dat de materie ons te bieden heeft. Zij kan grote klasse uitstralen met weinig middelen. In het volle vertrouwen dat het haar aan niets zal mankeren is zij tevreden met wat zij heeft. Dat maakt van haar een rustig en gelukkig persoon. DE WELVARENDE wijst ons de weg als we denken in tekorten. Zij opent onze ogen voor de welvaart die ons omringt en leert ons om daar op een efficiënte manier alles uit te halen.

Ben je nieuwsgierig geworden? In het boekje dat bij de kaartenset hoort, vind je uitgebreide informatie over de betekenis van de kaarten. Ook de symboliek en de betekenis, tips voor het leggen van de kaarten, legpatronen en voorbeelden van legpatronen komt aan bod. Volg mij ook via Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *