Spiegel van de zodiak: 01 Pionierskaarten

Als op zondag 20 maart de lente equinox plaatsvindt, starten ook de sterrenbeelden met een nieuwe cyclus. Een mooi moment om jullie wat meer te vertellen over de pionierskaarten, geïnspireerd op het sterrenbeeld ram uit de westerse astrologie. Dit zijn de eerste drie kaarten van Spiegel van de zodiak, 50 divinatie kaarten.

Pionierskaarten uit Spiegel van de zodiak

De drie kaarten die gewijd zijn aan het sterrenbeeld Ram zijn alle drie Pionierskaarten. Zoals de naam al zegt zijn het de wegbereiders, de baanbrekers. Hun energie is vurig, is gericht op zelfbehoud. Hun reacties zijn instinctief wat zich kan uiten in impulsieve reacties.
Elk mens heeft zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen in zich. Deze mannelijke en vrouwelijke eigenschappen uiten zich bij elk sterrenbeeld op een andere manier. Daarom koos ik ervoor om van elk sterrenbeeld een algemene, een mannelijke en een vrouwelijke variant te maken. Aldus ontstonden in de groep Pionierskaarten KIEMKRACHT, DE JAGER en DE BEVLOGENE.

KIEMKRACHT

Kijken we naar KIEMKRACHT (de algemene variant), dan zie je naast de duidelijke verwijzing naar het sterrenbeeld Ram ook een ei dat barst. Dit verwijst naar de sterke wil van het kuiken in het ei dat zich met al zijn kracht uit het ei moet murwen en het oude (de eierschaal) moet vernietigen voordat er ruimte is voor het nieuwe. De haan staat voor de dageraad, het haantje de voorste die luidkeest kraait “Ik Ben er, Ik Ben!!” het vuur van schepping en destructie voedt een tak waaraan de kersenbloesem bloeit. Op de achtergrond het schijnsel van de planeet Mars, heerser over het sterrenbeeld Ram. Trek je KIEMKRACHT, dan verwijst deze kaart naar elke vorm van vernieuwing in je leven. Een frisse wind, het nemen van initiatief, jezelf zichtbaar maken.

DE JAGER

De tweede kaart is DE JAGER (de mannelijke variant). Het is de kaart van ons overlevingsinstinct terwijl de focus volledig op de buitenwereld is gericht. In de astrologie zijn de sterrenbeelden afwisselend in mannelijke (lichte, actieve) en in vrouwelijke (passieve, donkere) tekens ingedeeld.

De vuurtekens zijn mannelijk en daarmee zit de kaart dubbelop aan de mannelijke kant van het spectrum. De persoon op de kaart zal geweld niet mijden om zijn wil door te drijven of zijn verworvenheden de verdedigen. Zijn rammelende maag is zijn drijfveer en die is sterker dan de compassie voor het levende dier dat hij straks zal doden. Hij is omringd door een vurige energie waarin spermatozoieden een race op leven en dood houden.

Ook hier op de achtergrond weer de planeet Mars, gewijd aan de god Mars, god van de oorlog en vruchtbaarheid. Trek je deze kaart, dan kan competitie, maar ook zelfbehoud of het kiezen voor je zelf boven een ander een actueel thema zijn.

DE BEVLOGENE

De derde kaart is DE BEVLOGENE. Hier wordt het mannelijke en het vuur getemperd en naar een hoger niveau getild door de toevoeging van de vrouwelijke energie. Roze rozen verbeelden de transformatie van het voortplantingsinstinct naar liefde en passie. De doornen voeden de liefde alleen maar meer. Hier is de energie niet alleen meer op het zelf gericht maar wordt de passie met enthousiasme gedeeld en werkt aanstekelijk. Het leven wordt gevierd. Trek je deze kaart, dan lopen jouw eigen belang en dat van je omgeving samen op en is er alle ruimte om jezelf daarin voluit te kunnen zijn of ontwikkelen.

Ben je nieuwsgierig geworden? In het boekje dat bij de kaartenset hoort, vind je uitgebreide informatie over de betekenis van de kaarten, de symboliek en de betekenis als de kaart omgekeerd ligt, tips voor het leggen van de kaarten, legpatronen en voorbeelden van legpatronen. Volg mij ook via Facebook en Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *