Tarot beleven in de natuur

Montferland-Beek

Wandelen brengt je gedachten in beweging.


Een wandeling gekoppeld aan een Tarot reading onderweg, helpt je met het ontdekken van je eigen pad.

 

“Help! Ik loop vast!”

Soms kun je zo vast zitten in bepaalde gedachten en overtuigingen dat er ook in je leven geen beweging meer te krijgen is. Je vraagt je bijvoorbeeld af waarom het je niet lukt om een geschikte levensgezel te ontmoeten of een baan te vinden die bij je past. Zelfkritiek blijft maar rond zingen in je hoofd en je schiet er niets mee op.

Nieuwe manier van kijken

Lichaam en geest zijn één. Zet je je lichaam in beweging dan krijgen je zintuigen nieuwe prikkels. Daardoor krijgen je gedachten de kans zich te vernieuwen. Wat ik betracht met een tarot wandeling is om de verfrissende impuls van een wandeling te combineren met het trekken van de tarotkaarten. Daarbij wordt actief ingezet op het op gang brengen van een “proces van synchroniciteit”.

Proces van synchroniciteit

Gebeurtenissen en zaken die ons opvallen spiegelen onze eigen gedachten, aspecten van ons leven en onze eigen onderbewuste impulsen. De psychiater C.G Jung benoemde dit fenomeen in de eerste helft van de vorige eeuw. Door te wandelen met de tarotkaarten leren we het “proces van synchroniciteit” te ontdekken in de getrokken tarot kaarten en in de beleving van de omgeving.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens een boswandeling krijg je als opdracht om stil te staan bij de dingen die je opvallen. Er wordt gevraagd wat dit bij je oproept en er wordt een kaart getrokken. Zo worden diverse kaarten getrokken waardoor een verhaal ontstaat dat verfrissend kan werken op je gedachtengang. Er kan bij het begin van de wandeling afgesproken worden om dicht bij een bepaald vraagstuk te blijven. Echter zonder een specifieke vraag kunnen dingen die voor jou van belang zijn vanzelf naar boven komen.

Jou eigen wijsheid!

Tijdens de wandeling krijg je de gelegenheid om overal notitie van te maken en foto’s te nemen. Zo kun je je ervaringen thuis uitwerken tot een bruikbaar en waardevol inzicht door jou zélf verkregen.

praktisch:

De wandelingen vinden plaats in een klein maar prachtig natuurgebied in de gemeente Montferland in de provincie Gelderland, NL. (voor een impressie klik hier)
De lengte van de wandelroute kan varieren al naargelang de behoefte en het weer.  Kosten zijn 30 euro per uur en 7 euro per extra kwartier. 
Deze wandelingen zijn altijd 1 op 1.